Blog

Tippek, ötletek hogy vegyünk ingatlant

2018- ban megszűnik a 14 %-os EHO a lakáskiadásoknál!

2018- ban megszűnik a 14 %-os EHO a lakáskiadásoknál!

Mosonmagyaróváron kifejezetten sok albérlet van. Rengetegen telepednek ide a határ közelsége miatt , egy új, jobb élet reményében. A befektetők szempontjából pedig ez kedvező. Van olyan aki egyszerre 5-10 lakást is megvásárol ,majd kiadja !

Viszont nem mindig csak az előnyöket kell nézni és a nagy nyereséget, hiszen vannak azért itt is buktatók  jó bőven. Például ha tönkretesznek valamit a lakásunkban, vagy ha a bérlő beköltözik ,és nem fizet, illetve ezek után még kitenni sem tudjuk a saját ingatlanunkból mert ugye gyerekkel senkit nem tehetünk hajléktalanná. Ezekre a problémákra már van megoldás! A károkra a kifizetett kaució, a kiköltöztetésre pedig a közjegyzőnél tett nyilatkozat, amit annyira fontosnak tartok ,hogy anélkül nem is adok ki bérletet!

Mint ingatlanközvetítő szeretek tisztában lenni a friss lakásbérleti adózással kapcsolatos dolgokkal is!

Ebben az évben egész kedvező feltételekkel adhatjuk ki ingatlanjainkat.

A tavalyi évben a lakásbérlet bevételének a 90%-a után 15 % SZJA-t  kellett befizetni az állam felé, illetve ha az éves bevétel meghaladta az 1 millió ft-ot ,akkor további 14 % EHO-t kellett kifizetni.

Ez idén ez most most másképpen alakul ! 2018. január 1-jétől eltörlik a magánszemélyt terhelő ingatlan bérbeadásából származó jövedelem utáni  egészségügyi hozzájárulást.  Tehát a bevétel után már csak SZJA-t kell fizetnünk, ami maradt 15%.

Így még mindig megéri befektetni, és lakásokat vásárolni ! Majd kiadni azokat ! Sőt idén kedvezőbb feltételekkel mint tavaly!

A következő cikkemben megígérem hogy arról is fogok írni ,hogy befektetés szempontjából , milyen  lakást érdemes vásárolni!

Úgyhogy hamarosan…..folyt.köv J

Üdv : Pozsgai Petra

0670/9046676

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?