Blog

Tippek, ötletek hogy vegyünk ingatlant

Befektetésnek milyen ingatlant vásároljak?

Befektetésnek milyen ingatlant vásároljak?

Mosonmagyaróváron befektetési célból rengeteg lakás kerül értékesítésre. Sokszor teszik fel a kérdést ügyfeleim,hogy mégis milyen ingatlant vegyenek ha ki szeretnék adni bérletbe .

Nyilván ez azért annak is a függvénye ,hogy kinek mennyi kerete van erre…..

A kereslet mindig változó, és széles körű.  Általában az egy, vagy két hálószobás, plussz nappali- konyha-étkezős ingatlanokat keresik a bérlők.  De van aki egyedül  jön, és elég neki egy garzon is. Mosonmagyaróváron és környékén nagyon kevés családiház van kiadó, pedig arra is nagy kereslet lenne. Ép olyan hiánycikk ,mint a jó építési telek.

Tehát minden következtetést levonva igazából minden kiadható!

Ha rendelkezünk pl.kb.15-18  milliós összeggel akkor érdemes téglalakást venni,ami egyedi gáz-cirkó fűtéses, egyedi mérőórás,alacsony rezsivel fent tartható. És itt a rezsit külön kiemelném, mert nem mindegy hogy a bérlő 100 ezer plussz rezsit fizet egy panelban ,vagy 100 ezer  plussz rezsit egy egyedi  gáz cirkóval ellátott téglalakásban.

A panel rezsije sok helyen nem áll meg 50-60 ezer Ft ban , míg a tégla egyedi fűtéses lakásoké kb 30 ezer Ft.

És nálam az első kérdése a leendő bérlőnek az hogy mennyi a rezsi !

Az sem utolsó szempont hogy ha el kell adnunk valamilyen okból kifolyólag az ingatlant, akkor az eladható legyen . Járjunk utána hogy a ház rendelkezik e társasházi alapító okirattal, mert ha nem akkor az eladás  bonyolult folyamat lesz . ( talán egy későbbi blogomban majd erre is kitérek ,hogy miért).

Ha egy kicsit átgondoljuk,akkor arra is következtethetünk ,hogy miért van olyan kevés kiadó családiház.  Egy kiadó társasházi  lakás hoz kb havi 100 ezer Ft-ot , 15-18 milliós befektetéssel.

A családit 30 millió Ft  alatt kizárt hogy megkapjuk. 180 ezer Ft körül tudjuk  kiadni havonta. Tehát ebből az árból inkább veszek két kisebb téglalakást ,ami hoz 200 ezer FT –ot havonta , és ha kell könnyebben el is adom őket ,mint egy nagyobb értékű családiházat.

 

Nézze meg honlapunkon a naponta bővülő kínálatot  : www.realfm.hu

Keressen bennünket bizalommal ! Bízza ránk ingatlanügyeit! Nem fog csalódni!

Real Facility Management Kft

Pozsgai Petra 0670/9046676

 

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?